Jenever Museum Schiedam

Uit categorie in opdracht

Wow! Wat een opdracht. Wat begon als advies voor de indeling van de tentoonstellingsruimte groeide al snel uit tot een totaalproject.

Als eerste ben ik met de communicatiemedewerker een aantal dagen in het depot van het museum geweest om de collectie door te spitten; ‘wat gaan we tentoonstellen?’. Daarna hebben we samen de indeling van de ruimte, het lichtplan, de looproute, de presentatie van de teksten, de indeling van de vitrines etcetera uitgewerkt.

Ik heb een ontwerp gemaakt voor zeven vitrinekasten, op maat voor de geselecteerde objecten. De vitrinekasten zijn zodanig ontworpen en gemaakt dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn voor toekomstige tentoonstellingen. Ze kunnen zowel verticaal als horizontaal aan de wand bevestigd worden, maar ook als vitrinetafels toegepast worden. Het binnenwerk is eenvoudig te verwijderen en aan te passen aan de nieuwe collectie.

Ik heb veel plezier beleefd aan het kunnen combineren van mijn (typo-)grafische en ruimtelijke kennis en ervaring en het daadwerkelijke opbouwen van de tentoonstelling samen met diverse vakmensen. Meer van dit soort projecten!

Off

Comments are closed.